Tapahtuman oletuskuva

19.1.2023 16:00

Zoom & Howspace-oppimisalusta

Startti lean-ajatteluun

(Lean-valmennus osa 1/2)

 

Lean-ajattelulla tarkoitetaan toimintamallia, jonka tavoitteena on tuottaa maksimaalinen arvo asiakkaalle. Lean-ajattelun tuloksena lisätään asiakkaiden ja työntekijöiden tyytyväisyyttä sekä parannetaan palveluita. Toiminta näkyy myös toiminnan tehostumisena ja kulujen vähentymisenä. Lean-menetelmässä keskeistä on prosessissa olevan hukan ja työtä hankaloittavien esteiden tunnistaminen ja poistaminen.

Lean-valmennuksessa perehdytään leanin perusperiaatteisiin ja niiden soveltamiseen omassa työssä ja organisaatiossa. Valmennuksessa saat ymmärryksen lean-menetelmien soveltamisesta konkreettisten harjoitusten ja esimerkkien avulla. Koulutus on tarkoitettu sekä asiantuntijan, esihenkilön että yrittäjän asemassa toimiville juristeille.  

Valmennuksessa opit:

  • mitä lean on
  • mitkä ovat leanin tavoitteet, peruskäsitteet ja menetelmät
  • miten voit hyödyntää lean-ajattelua omassa työssä
  • esimerkkejä käytännön lean-prosesseista

Valmennuksen asiantuntijana toimii koulutusyritys Taitotalon koulutusasiantuntija Sari Herrala. Taitotalo on ammatillisen aikuiskoulutusalan kotimainen suurin toimija, jolla on pitkä historia koulutusten ja liiketoiminnan kehittämispalveluiden tarjoajana.

Sari Herrala on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja hän on toiminut koulutusalalla vuodesta 2007. Hänen osaamiseensa kuuluu organisaatioiden toiminnan ja prosessien kehittäminen, jossa myös lean on mukana. Herralalla on käytännön kokemusta leanista sekä Taitotalon ajalta että aikaisemmasta työkokemuksestaan, jossa hän on toiminut tuotantopäällikkönä ja kehitystehtävissä.

sari-herrala-kuva.jpg (232 KB)

 

Valmennusprosessi koostuu kahdesta asiantuntijawebinaarista ja harjoitustehtävistä. Osallistujat saavat henkilökohtaisen linkin Howspace-oppimisalustalle, joka sisältää harjoituksia ja reflektointitehtäviä. Valmennuksen webinaarit sisältävät pienryhmätyöskentelyä.

 

Osa 1: Startti lean-ajatteluun 19.1.2023 klo 16-17.30.

Webinaarissa perehdytään lean-ajattelun perusperiaatteisiin ja käsitteisiin. Webinaari antaa ymmärrystä siitä, mitä leanilla tarkoitetaan. Webinaarissa käydään läpi myös leanin tavoitteita, peruskäsitteitä ja menetelmiä. Webinaariin liittyy ennakkotehtävä Howspace-työtilassa.

Ensimmäisen osan ilmoittautuminen päättyy 18.1.2023 klo 16. 

Osa 2: Leanin soveltaminen käytännössä 9.2.2023 klo 16–17.30.

Webinaarissa syvennytään lean-ajatteluun pintaa syvemmälle ja sovelletaan menetelmiä käytännössä pienryhmäharjoituksissa. Webinaarissa saat konkreettisia esimerkkejä käytännön lean-prosesseista. Webinaariin liittyy välitehtävä ja jälkitehtävä Howspace-työtilassa.

Toisen osan ilmoittautuminen päättyy 8.2.2023 klo 16. Ilmoittaudu webinaariin täältä.

 

 

Osaamismerkki

Valmennuskokonaisuudesta on mahdollisuus saada Juristiliiton myöntämä sähköinen osaamismerkki. Merkin saaminen edellyttää koko valmennuksen suorittamista; osallistumista webinaareihin (tai webinaarien katsominen jälkikäteen) sekä aiheista annettujen tehtävien tekemistä Howspace-työtilassa. Osaamismerkin saamiseksi tehtävät tulee olla tehtyinä 9.3.2023 mennessä.

 

Ilmoittautuminen

Kumpaankin webinaariin ilmoittaudutaan erikseen. Voit halutessasi ilmoittautua vain toiseen valmennuksen webinaareista. Mikäli haluat ilmoittautua koko valmennukseen, ilmoittaudu kumpaankin webinaariin erikseen.

Webinaarit järjestetään Zoom-alustalla. Webinaarien tallenteet ovat jälkikäteen nähtävillä jäsenportaalissa ja Howspace-työtilassa 9.3.2023 saakka. 

Asiantuntijalle voi lähettää ennakkokysymyksiä ilmoittautumislomakkeessa. Webinaarien juontajina toimivat Juristiliiton uravalmentaja Heidi Hännikäinen ja juristi Minna Rahja

Tervetuloa mukaan!

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:   19.1.2023 16:00
Päättyy:   19.1.2023 17:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Zoom & Howspace-oppimisalusta


Lisätiedot

Koulutuksen järjestää Juristiliitto. Koulutus on maksuton Juristiliiton jäsenille.

Lisätietoja koulutuksesta antaa:

Tuula Launonen (09) 8561 0322 tapahtumat@lakimiesliitto