24.11.2020 16:30 - 24.11.2020 20:00

Uhrin sensitiivinen kohtaaminen osa 3:

Koulutuksen tarkoituksena on tutustua uhrin sensitiiviseen kohtaamiseen ja auttaa Lakimiesliiton jäseniä kohtaamaan työssään hyväksikäytön uhreja. Koulutus koostuu neljästä itsenäisestä osiosta, joihin voi ilmoittautua jokaiseen myös erikseen.

Jokainen koulutuksen neljästä osiosta sisältää asiantuntijaosuuden, joissa perehdytään teeman aiheeseen ja siihen liittyviin erityiskysymyksiin. Tilaisuudet ovat vuorovaikutteisia ja sisältävät mahdollisuuden konsultointiin. Asiantuntijaosuuden jälkeen pohditaan yhdessä keinoja kohdata ja auttaa seksuaalista väkivaltaa kokeneita henkilöitä. Voit lähettää kysymyksiä etukäteen ilmoittautumislomakkeen kautta. Kouluttajat vastaavat kysymyksiin tai ne otetaan esille pohdittavaksi koulutukseen osallistujien kesken.

Seksuaaliväkivaltaa kokeneen sensitiivinen kohtelu

Sensitiivinen kohtaaminen ja kohtelu on uhrin erityisyyden huomioimista. On tärkeää ymmärtää kuinka rikoksen kokeminen ja oikeusprosessi vaikuttavat uhrin elämään. Ympäristön reaktioilla sekä kohtaamisilla on merkitystä siihen, kuinka toipumisprosessi käynnistyy. Sensitiivinen kohtelu edistää uhrin toimintakykyä, helpottaa viranomaisten toimintaa ja estää uhrin uudelleen traumatisoitumista oikeusprosessin seurauksena. Lisäksi sensitiivinen kohtelu edistää uhrin oikeusturvaa ja toteuttaa erityisesti hänen oikeuttaan oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin.

Asiantuntijoiden esittely:

Virve Virta on työskennellyt vuodesta 2001 lähtien Tukinainen Ry:n ylläpitämässä Raiskauskriisikeskus Tukinaisessa kriisityöntekijänä. Kriisityöntekijänä hän kohtaa työssään päivittäin seksuaalirikoksen uhreja ja kouluttaa viranomaisia ja kolmannen sektorin toimijoita kriisityöhön liittyvistä teemoista. Koulutukseltaan hän on sosionomi (AMK), auktorisoitu seksuaalineuvoja sekä seksuaaliterapeutti.

Kati Puhakka on työskennellyt vuodesta 2017 lähtien Tukinainen Ry:ssä ylläpitämässä Raiskauskriisikeskus Tukinaisessa Rovaniemen aluetoimipisteen vastaavana kriisityöntekijänä. Työssään hän kohtaa päivittäin seksuaaliväkivallan uhreja, kouluttaa viranomaisia ja kolmannen sektorin toimijoita kriisityöhön liittyvistä teemoista. Koulutukseltani hän on yhteiskuntatieteen maisteri YTM, laillistettu sosiaalityöntekijä sekä seksuaaliterapeutti (NACS).

 

Ajankohta

Alkaa:
24.11.2020 16:30
Päättyy:
24.11.2020 20:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Oma tietokone

Eventilla

Powered by Eventilla