7.12.2021 15:00

Webinaari

HR-juristien asiantuntijaklubi

Huom! Tapahtuma on peruttu!

Oletko HR-alalla työskentelevä juristi ja kaipaat työsi tueksi kollegoidesi verkostoa?

Lakimiesliitto järjestää asiantuntijaklubeja eri aloilla työskenteleville juristeille. Asiantuntijaklubi toimii matalan kynnyksen keskustelufoorumina, ammatillisen kehittymisen tukena sekä asiantuntijoiden kohtaamispaikkana.

HR-juristien asiantuntijaklubi kokoontuu etämuotoisesti tiistaina 7.12. klo 15.00–16.30.

Tilaisuuden toivottuna aiheena on kilpailukieltosopimuksia koskeva lainsäädäntöuudistus.

Kilpailukieltosopimukset ovat yleistyneet yksityisellä sektorilla asiantuntijatyössä ja niitä käytetään usein ilman työsopimuslain edellyttämää erityisen painavaa syytä. Kilpailukieltosopimukset ovat levinneet laajasti eri toimialoille, eivätkä ne rajoitu pelkästään ylimpään johtoon. Kilpailukieltosopimukset rajoittavat työntekijän vapautta siirtyä uuteen työhön, ja ilmiö on ollut työmarkkinoilla työntekijöiden kannalta ongelmallinen.

Eduskunnan hyväksymällä lainsäädäntöuudistuksella on puututtu tähän haasteeseen ja jatkossa työnantajilla on korvausvelvollisuus sovitusta kilpailukieltosopimuksesta. Uudistus on ajankohtainen, sillä muutos astuu voimaan 1.1.2022.

Asiantuntijaklubissa käymme läpi uudistuksen sisällön pääpiirteittäin ja keskustelemme sen vaikutuksista HR-juristien näkökulmasta. Tervetuloa mukaan kuulemaan ja keskustelemaan!

Tilaisuus järjestetään Zoom-alustalla, osallistumislinkin saat ilmoittautumisen yhteydessä. Tilaisuuden osallistujille lähetetään lisäksi linkki HowSpace -verkkoalustalle, jossa voi esittää kilpailukieltolainsäädännön uudistuksesta ennakkokysymyksiä sekä keskustella aiheesta yhdessä kollegoiden kanssa jo ennen tilaisuutta.

Tilaisuutta ei nauhoiteta.

Huom! Tapahtuma on peruttu!

Paikkoja ei enää tarjolla.

7.12.2021 15:00

7.12.2021 16:30