Tapahtuman oletuskuva

26.9.2023 16:00

Zoom

Valvonta asianajoalalla 

 

Valvontalautakunta valvoo kaikkia suomalaisia asianajajia, julkisia oikeusavustajia ja luvan saaneita oikeudenkäyntiavustajia heidän ammatillisessa toiminnassaan. Valvonnan tavoitteena on säilyttää asianajopalvelun korkeatasoinen laatu oikeusturvan toteuttamiseksi.

Webinaarissa syvennymme siihen, miten lainsäädäntö ja hyvää asianajajatapaa koskevat ohjeet velvoittavat asianajajia, luvan saaneita oikeudenkäyntiavustajia ja julkisia oikeusavustajia ja miten velvoitteiden noudattamista käytännössä valvotaan. Käymme läpi rikkomuksista seuraavat kurinpidolliset seuraamukset ja esimerkkejä valvontaratkaisuista.

Webinaarissa käymme läpi:

  • Kuka voi laittaa valvontakantelun vireille 
  • Miten valvontalautakunta toimii ja millainen on valvontaprosessin kulku 
  • Miten asianajajaa ja oikeudenkäyntiavustajia koskevat velvoitteet ja valvonta eroavat toisistaan 
  • Mitä sanktioita velvoitteiden rikkomisesta voi seurata
  • Miten tapaohjeita tulkitaan ja millaisia seuraamuksia käytännössä on asetettu 

Webinaari tarjoaa sinulle mahdollisuuden syventyä lainsäädännön ja hyvän asianajajatavan velvoitteisiin sekä niiden käytännön valvontaan. Webinaari antaa asianajajille ja oikeudenkäyntiavustajille sekä näistä rooleista kiinnostuneille kattavan kokonaisuuden. Webinaariin ovat tervetulleita Juristiliiton jäsenet ja opiskelijajäsenet.

 

Asiantuntijana valvontalautakunnan puheenjohtaja Juho Laine 

juho_laine-kuva.jpg

Juho Laine on asianajaja, varatuomari ja valvontalautakunnan puheenjohtaja. Hän on ollut valvontalautakunnan ratkaisutoiminnassa vuodesta 2015 alkaen. Laine toimii asianajajana keskittyen pääasiassa riita- ja rikosasioihin sekä mm. perheoikeudellisiin toimeksiantoihin. 

 

Ilmoittautuminen 

Ilmoittautuminen webinaariin päättyy 25.9. klo 16.

Webinaari järjestetään Zoom-alustalla. Tilaisuuden tallenne on jälkikäteen nähtävillä jäsenportaalissa 27.11.2023 saakka.

Asiantuntijalle voi lähettää ennakkokysymyksiä ilmoittautumislomakkeessa. Osallistujilla on mahdollisuus esittää kysymyksiä myös chattikentässä webinaarin aikana. Webinaarin juontajana toimii Juristiliiton juristi Minna Rahja.

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:   26.9.2023 16:00
Päättyy:   26.9.2023 17:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Zoom


Lisätiedot

Koulutuksen järjestää Juristiliitto. Koulutus on maksuton Juristiliiton jäsenille.

Lisätietoja koulutuksesta:

tapahtumat@juristiliitto.fi