Tapahtuman oletuskuva

8.9.2022 16:00

Zoom

Panelisteina juristit Essi Raitala, Karoliina Heikinheimo-Pérez ja Helena Bogdan!

 

essi-raitala-2.jpg (222 KB)

Essi Raitala on juuri palannut ensimmäiseltä pitkältä ulkomaankomennukseltaan, jossa hän toimi diplomaattivirkamiehenä Suomen suurlähetystössä Nairobissa, Keniassa. Nykyään Raitala työskentelee Helsingissä ulkoministeriön turvallisuuspolitiikan yksikössä.

Raitalan työkenttä diplomaattina Nairobissa oli monipuolinen. Hän edusti Suomea YK:n ympäristöohjelmassa UNEPissa ja UN-Habitatissa, joiden päämajat sijaitsevat Nairobissa sekä hoiti Suomen kahdenvälisiä suhteita Somaliaan ja Eritreaan. Työtehtäviin kuului myös säännöllistä matkustusta näissä maissa. Raitala on lisäksi työskennellyt lyhyempiä jaksoja ulkoministeriön kestävän kehityksen ja ilmastopolitiikan yksikössä, Lähi-idän yksikössä sekä Suomen suurlähetystössä Saudi-Arabian Riadissa.

Diplomaattiuralla Raitalaa viehättää työn vaihtelevuus, sosiaalisuus ja monialaisuus. Työn keskeiset arvot, kuten demokratiakehityksen ja ihmisoikeuksien edistäminen ovat merkityksellisiä. Ennen ulkoministeriötä Raitala työskenteli liikejuridiikan parissa asianajotoimistossa sekä in-house-juristina. Juristin koulutus ja työkokemus ovat antaneet Raitalalle erinomaisen pohjan diplomaattiuralle.

karoliina-kuva.jpg (23 KB)

Karoliina Heikinheimo-Pérez työskentelee Suomen pysyvässä edustustossa Genevessä. Diplomaatin työ edustuston ihmisoikeustiimissä painottuu Suomen edustamiseen YK:n ihmisoikeusneuvostossa. Geneveen Heikinheimo-Pérez saapui kolmen Marokon Rabatissa vietetyn vuoden jälkeen. Rabatissa Heikinheimo-Pérez työskenteli edustuston kakkoshenkilönä, eli suurlähettilään sijaisena, kattaen laajasti koko suurlähetystön tehtäväkenttää.

Ennen ulkomaankomennuksia Heikinheimo-Pérez työskenteli ulkoministeriössä Afrikka-osastolla (Marokko, Algeria, Länsi-Sahara, Libya, Tunisia) sekä itä-osastolla (Ukraina). Diplomaattiuraa edelsivät työskentely juristina kansainväliseen suojeluun liittyvissä tehtävissä sekä auskultointi Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Diplomaattiuralle Heikinheimo-Péreziä on houkutellut muun muassa mahdollisuus toimia kansainvälisen päätöksenteon ja maailmanjärjestyksen ytimessä. Diplomaattina on mahdollisuus yhdistää monipuolinen kansainvälisyys vahvaan siteeseen Suomeen ja asua sekä ulkomailla että kotimaassa. Laajat työtehtävät ja kohtaamiset avartavat omaa ajattelua ja ymmärrystä, ja ovat työn suola.

helena-bogdan.png (147 KB)

Helena Bogdan on valmistunut oikeustieteen maisteriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2016 ja aloitti ulkoministeriön Kavaku-koulutuksessa syksyllä 2021.

Bogdanilla on työkokemusta vero-oikeuden ja riidanratkaisun parista asianajotoimistossa ja käräjäoikeudessa. Nykyisessä tehtävässään hän toimii ulkoministeriön valtiosopimusoikeuden yksikössä ja avustaa valtiosopimuksiin liittyvissä prosessuaalisissa ja tulkinnallisissa kysymyksissä.

Bogdanin kiinnostus kansainväliselle uralla oli olemassa pitkään taka-alalla, ja kiinnostus vaikutti hänen moniin opiskeluelämään ja työuraan liittyviin päätöksiinsä. Bogdanille tärkeimpiä syitä kansainväliselle uralle hakeutumisessa olivat mahdollisuus tehdä vaihtelevia tehtäviä, käyttää kielitaitoa, nähdä maailmaa ja tehdä töitä kansainvälisissä piireissä eri taustaisten ihmisten kanssa.

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

8.9.2022 16:00

Päättyy:  

8.9.2022 17:30

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

Zoom


Lisätiedot

Webinaarin järjestää Lakimiesliitto. Webinaari on maksuton Lakimiesliiton jäsenille.

Lisätietoja webinaarista antaa

Minna Rahja (09) 85 610 339 tapahtumat@lakimiesliitto.fi