Tapahtuman oletuskuva

5.5.2022 09:00

oma tietokone

Maapallon kestävyysrajat yritystoiminnan kannalta

 

Ilmastonmuutoksen hillintä ja luonnon monimuotoisuuden eli biodiversiteetin turvaaminen kytkeytyvät vahvasti toisiinsa. Luontopohjaiset ratkaisut tarjoavat mahdollisuuksia ilmastonmuutokseen varautumisessa ja biodiversiteetin turvaamisessa.

Koettelemme toiminnallamme maapallon kestävyysrajoja, ja yritykset ovat keskeisiä haasteiden ratkaisussa ja voivat omalla toiminnallaan tukea luontopohjaisten ratkaisujen hyötykäyttöä sekä luonnon resurssien kestävää käyttöä.

Yritykset ovat jo pitkällä omien ilmastotoimiensa suhteen, ja seuraavaksi pohdittavaksi tulee luontokadon hillintään liittyvät toimet.

  • Miten EU:n biodiversiteettistrategia vaikuttaa yritystoimintaan? Lähitulevaisuudessa yrityksiltä odotetaan oman toimintansa luontovaikutusten arviointia sekä biodiversiteettistrategioiden tekoa. Mitä biodiversiteetti itse asiassa tarkoittaa yritystoiminnan kannalta?
  • Miten biodiversiteettivaikutuksia arvioidaan yrityksissä?
  • EU:n vihreän kehityksen ohjelma Green Deal ja rahoituksen luokitteluun liittyvä EU:n taksonomia ovat esimerkkejä näistä vaikuttimista, joilla pyritään systeemisen muutoksen tekemiseen. Miten biodiversiteettikriteereitä pystytään määrittelemään sijoitus- ja rahoitustoiminnan näkökulmista? Kuinka yritykset pystyvät kehittämään vastuullisuustoimintaansa luonnon monimuotoisuuden huomioimisen puolelle ja varmistamaan rahoittajien ja sijoittajien mielenkiinnon myös tulevaisuudessa?

Loimun teemakeskustelussa ovat mukana CEO Saara Lilja Emergenssi ja CEO Leo Stranius Third Rock Finland.

 

Ilmoittaudu mukaan 5.5. tilaisuuteen alla

liittologot2.jpg (11 KB)

 

Paikkoja ei enää tarjolla.

Ajankohta

Alkaa:  

5.5.2022 09:00

Päättyy:  

5.5.2022 10:00

Lisää tapahtuma kalenteriisi

Tapahtumapaikka

oma tietokone


Lisätiedot

Lakimiesliitto

041 458 0041

tapahtumat@lakimiesliitto.fi

Tilaisuus on osa vastuullisuuden vertaismentorointia, joka järjestetään yhdessä Suomen Ekonomien ja Loimun kanssa. Tilaisuuteen voi osallistua myös ilman että on mukana vertaismentoroinnissa.

Tilaisuus on tarkoitettu Lakimiesliiton jäsenille ja sitä isännöi Loimu.

Lue lisää tilaisuuksista ja vertaismentoroinnista tästä